İmplant Diş Genel Bilgiler

1
1503

İmplant Diş Yapımı Hakkında Genel Bilgiler

Yazımıza başlamadan önce ilk olarak implant kavramını sizler için biraz açmak istiyoruz. Zira Zirkonyumdisistanbul.com sitemizi ziyaret eden çoğu kullanıcının kavramlar konusunda da yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını görmekteyiz. Eğer tercih edeceğiniz tedaviyi, içerisinde yer alan tüm kavramları ve detayları hakkında araştırmazsanız, tam olarak doğru bir seçenek tercih edemezsiniz.

İmplan Tedavisi Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin 7/24 Bizleri Arıyabilirsiniz:

0212 909 4039

İmplant Nedir? Neden Tercih Edilir?

İmplant, herhangi bir nedenden ötürü kaybettiğiniz bir organ var ise, bu organın bir şekilde olması gereken yerine geri eklenmesi durumudur. Bu genel bir tanımdır. Diş dünyasında ise, kaybettiğiniz bir diş var ise; bu dişin yerine gerçek anlamda köklü bir diş yapısının monte edilmesi olayıdır. Bu yöntem, diğer seçeneklere oranla çok daha sağlam ve sorunsuzdur. İnsanların genel anlamda tercih etmesinin altında da “sağlam” oluşu yatar. Fakat bu sağlamlık, maddi açıdan biraz sorun yaratabilir. Zira İmplant diş uygulaması, bilinen diğer seçeneklere oranla daha pahalıdır.

İmplantın Genel Uygulama Aşamaları Şu Şekildedir

Ön Muayene Aşaması: Herhangi bir şekilde müdahale edilmeden, gerekli işlemlerinin plânını yapmak ve kararları oluşturmak için yapılan ilk aşamadır.

Operasyon Süreci: En önemli kısımdır. Ön muayene sonrası karar verilen düzende işlem yapılmaya başlanır. İlk olarak lokal anestezi yapılarak diş eti açılır. Akabinde implantın kemiğe monte işlemi yapılır. Bu işlem, yapılacak olan implant sayısına göre değişebilir. Bu şekilde operasyon aşamasında yapılan implant, bir süre sonra sanki o bölgenin, organların bir parçası gibi osteointegre olmaya başlar.

İyileşme Dönemi: Operasyon tamamlandıktan sonra 3 aylık bir süreç vardır. Bu 3 aylık süreç, implantın tamamen çene kemiği ile birleşmesini sağlar. Bu dönemde hastaya, tamamen geçici olacak şekilde implant desteği almadan protez uygulaması yapılır. Aynı zamanda da gözetime devam edilir.

İkinci Parçanın Dahili Aşaması: Başarılı bir şekilde iyileşme dönemi tamamlanınca, Abutment dişlere dahil olur. Akabinde zirkonyum adı verilen kaplama seçeneği ya da porselen köprü seçeneği ile üretilmiş olan protezlerden biri, dahil olan kısmın üstüne eklenir.

Protez Yapım Aşaması: İmplantlar, çene ile tam anlamıyla birleşme sürecini tamamlarsa ve gerekli aşamalarda sorunsuz bir şekilde sağlanmışsa, artık protezlerin yapımına geçilir.

1 YORUM

  1. benim dişlerimi yaptırdıgım miradent burasımı 400tl yapmıştınız bana bi akrabaaam da yaptırmayı düşünüyor eger aynı yersenin ben yamur atacan meyl atabilirmi ebru hanım iyi çalışmalar..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi buraya girin