Diş Teli Nedir? Nasıl Yapılır?

0
1401
Diş Teli
Diş Teli

Diş Teli Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bu yazımızda, zirkonyumdisistanbul.com takipçileri için diş teli ile ilgili merak edilenlere değineceğiz. Sitemizde ki diğer rehber yazılarımızda olduğu gibi, soru-cevap mantığında alt başlıklarla ilerleyeceğiz. Eğer diş teli ile ilgili merak ettiğiniz farklı sorular varsa, yorum yaparak uzmanlarımıza iletebilirsiniz.

Temel Soru: Diş Teli Ne İşe Yarar?

Diş teli, genelde genç yaşta tercih edilen bir yöntemdir. Dişlerde meydana gelen düzensizlikler, çene kaynaklı pozisyon bozuklukları ve benzeri dişte ki estetik açıdan bozuklukları tedavi etmek maksadı ile kullanılan bir yöntemdir. Özetle, dişlerde herhangi bir görsel açıdan bozukluk var ise, diş teli yardımı ile bu bozuklukları giderebilir, dişleri daha düzenli bir yapıya alabilirsiniz diyebiliriz.

Diş Teli Uygulama Süreci ve Korkulanlar

Öncelikle diş teli uygulamasında hiç bir noktadan korkmamanız gerektiğini belirtmek isteriz. Zira diş teli, hiç bir şekilde sağlık açısından sizlere zarar vermez. Bunun yanı sıra, dişlerin genel yapısına zarar veren bir uygulama süreci yoktur. Hiç bir şekilde diş sağlığı açısından endişe duymadan bu yöntemi tercih edebilirsiniz. Uygulama yani kullanım süreçleri ise 1 ilâ 1,5 yıl arasında değişkenlik göstermektedir. Burada diş teli uygulayan hekim ve dişlerinizde ki çarpıklık gibi sorunların boyutu belirleyici unsur olmaktadır.

Diş Teli Takarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk dikkat etmeniz gereken nokta temizlik olmalı. Zira temizliğe yeteri kadar önem verilmemesi halinde, o bölgede oluşacak bakteri ve benzeri sorunlar ciddi problemlere yol açabilir. Bunun yanı sıra yeme – içme konusuna da dikkat etmeniz gerekir. Diş telini ve genel anlamda ağız yapısını zorlayacak sert besinleri ya da diş teline yapışma ihtimali olan yiyecekleri pek fazla tüketmemeniz önerilir. Bunun yanı sıra aşırı sıcak ve soğuk içecekler de gene uzun süreli tüketimlerde sıkıntı yaratabilir.

Sizlere sunduğumuz bu bilgiler, genel anlamda en çok sorulan soruları içermektedir. İlerleyen günlerde farklı ek sorulara da cevap vermeye çalışacağız. Fakat unutmamanız gerekir ki, bu tür bilgilere her zaman diş hekiminiz en doğru bilgiyi sunacaktır. Sizin diş yapınıza göre ve uygulanacak işleme göre, hekiminiz çok daha net bir bilgi sunar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi buraya girin