Kompozit Dolgu Nasıl Uygulanır?

0
3971
Kompozit Dolgu
Kompozit Dolgu

Dişlerde çürük sorunu, çatlama meydana gelmesi ya da renk bozulması gibi problemler yaşanması halinde, bu problemleri gidermek adına tercih edilen yollardan birisidir kompozit dolgu. Diğer uygulamalara göre, kendisini biraz farklı kılan bazı özellikleri vardır bu uygulamanın. Örneğin dişlerin daha uzun görünmesi, diş şeklinde estetik açıdan daha önemli değişimlerin olması ya da dişler arasında ki boşlukların giderilmesi maksadı ile kullanılabilir.

Kompozit Dolgular Nasıl Uygulanıyor?

Diş hekiminiz, öncelikle renk skalası kullanarak dişinizin renk yapısına uygun olan kompozit reçineyi saptar. Gerekli seçim yapıldıktan sonra, diş yüzeyinde hafif bir pürüzleştirme işlemi yapılır. Diş tam anlamıyla hazır hale geldiğinde, reçine uygulanmaya başlanır, şekil verilir. Şekil verilme işlemi de tamamlandıkta sonra ışık cihazı yardımı ile sertleştirme sağlanır. Bu işlemler, ortalama olarak 30 ilâ 60 dakikalık bir süreç içerisinde tamamlanır.

Kompozit Dolguların Avantajları Var Mıdır?

Bu dolgularda elde edeceğiniz en büyük avantaj, estetik açıdan çok daha ön plânda olmasıdır. Genel anlamda diş dokularını destekleyici bir yapısı olması, kırılmaya ve sıcağa karşı daha dayanıklı olması da bu dolguların önemli özellikleri arasında yer alır. Ayrıca doğru malzemeler tercih edilir, deneyimli hekimler tarafından yapılır ise, kompozit dolgular uzun vadede 5 ilâ 10 yıl kadar etkili olmakta, diğer dolgulara oranla daha ağrısız yapılmaktadırlar.

Kompozit Dolgudan Hemen Sonra

İşlem uygulandıktan sonra, dişler bir süre çok daha hassas olacaktır. Bu nedenle şekerli yiyecek, aşırı soğuk ya da sıcak bir besinlerden uzak durmak, bir süre sonra tüketirken dikkat etmek doğru olacaktır. Genelde 1 ilâ 2 haftalık süreçte bu şekilde dikkatli olmanız yeterli olacaktır. Bu durum bazı olumsuz gelişmelere göre daha uzun sürebilir ve hassasiyet artabilir. Hemen diş hekiminize danışmanız büyük önem taşıyacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi buraya girin