Kanal Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?

0
2275
kanal tedavisi
kanal tedavisi

Kanal tedavisi yapılmak için öncelikle hasta uyuşturulur ve daha sonra teknik ekipmanlar ile dişin alt kısmına girilir ve pulpo odası denilen kısma ulaşılır. Burada temizlik yapılır ve daha sonra doldurulma işlemine geçiş yapılır. Kanal tedavisi genellikle çürüğün çok fazla devam ettiği ve artık acı verdiği anlarda genel olarak yapılan uygulamalardandır. Burada dişi çekmiyor ve sadece bir nevi onarılarak kullanıma sunulur. Kişi sağlıklı bir dişe kavuşmuş olur ve istediği şeyleri yiyip içebilir. Elbette diş kullanıldıkça burada tahribatlar meydana gelebilir.

Kanal tedavisinde acı duyulur mu?
Genel hatları ile anestezi verileceği için hasta acı duymayabilir ama bazı durumlarda dişin iltihaplı olması kişinin yeterince uyuşturulmamasına olanak sağlayabilir. Bu gibi durumlarda öncelikli olarak antibiyotik kullanılır ve buradaki iltihapların yok olması sağlanır. Tedavi sonrasında ise hasta az da olsa bir ağrı hissedebilir ama genel hatları ile çok rahatsız edici bir ağrı vermeyecektir. Olası devam eden ağrılarda da zaten doktorunuz duruma müdahale edecektir.

Kanal tedavisi kalıcı mıdır?
Kanal tedavisi için asla kalıcı garantisi verilmez. Bu durum biraz da dişin yapısı ile orantılıdır ve zaman içinde boşama meydana getirebilir. İnsanlar her ne kadar ömürlük bir tedavi olmadığını bilseler de, hem var ola acıları durdurmak hem de dişi kullanmak adına yapmak zorunda kalırlar. Zaman içinde çürüyebilir ve kırılmalar yaşanabilir.

Kanal Tedavisi ücretleri
Kanal tedavisi ücretleri birçok diş uygulamaları arasında oldukça ekonomik bir uygulamadır. Elbette her hekimden hekime fiyatlarda değişkenlik gösterse de devlet hastaneleri dâhil özel hastanelerde bu uygulamalar kolaylıkla yapılabilir. Kanal tedavisi için herhangi bir yaş sınırı yoktur ve ileri yaş grubundakiler de yaptırabilirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi buraya girin